Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви в събота, че напуска рано

...
Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви в събота, че напуска рано
Коментари Харесай

Мелони се връща по-рано от Г-7 заради наводнена Италия

Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи в събота, че  напуска рано срещата на върха на Г-7 в Хирошима, Япония, с цел да се оправи с наводненията в страната си, оповестява АНСА.

" Не мога повече да заставам настрани от Италия в подобен комплициран миг ", сподели Мелони на конференция. Трябва да бъда там персонално, с цел да работя и да дам нужната помощ. Съвестта ми изисква да се върна ".

" Ясно е, че ще би трябвало да отделим средства за незабавни случаи, за следаварийна реорганизация би трябвало да изчакаме, до момента в който разберем повече, като приказваме с хората, сподели тя. Ще намерим средства. Имаше огромно предпочитание за помощ - от президента на Съединени американски щати Джо Байдън до Европейския съюз (ЕС). Това не е с помощта на мен, а с помощта на ролята, която Италия играе "., сподели още Мелони. 

Очаква се Мелони да бъде в Емилия-Романя в неделя следобяд, с цел да посети регионите, наранени от смъртоносните наводнения тази седмица.
 Жертвите от потопа в Северна Италия се усилват
Жертвите от потопа в Северна Италия се усилват

Властите вземат незабавни ограничения

Припомняме, че бедствието взе минимум 14 жертви. 

Огромни региони към момента са под вода и свлачищата са голям проблем, изключително в регионите на Апенините.

Броят на хората, които са били евакуирани поради смъртоносните наводнения в Емилия-Романя, набъбна до над 36 600, заяви районното държавно управление в събота.

Повечето от тях, 27 775, трябваше да изоставен домовете си в региона на Равена.
 13 жертви, вреди за милиарди и унищожена годишна продукция в Северна Италия
13 жертви, вреди за милиарди и унищожена годишна продукция в Северна Италия

Бедствията от необичайност се трансфораха в част от живота

Бедствието аргументи вреди за милиарди евро. 

Към момента няма постъпили сигнали за бедстващи или потърпевши български жители при наводненията в Северна Италия. За това осведоми Министерство на външните работи, като цитира известие на българското Генералното консулство в Милано.

Препоръчва се на българските жители да не подхващат пътувания в тази зона. ЖП-транспортьт продлжава да бъде блокиран в доста сектори, както и автомагистрала А14, която също е наводнена в някои прави и не може да поеме потока от коли.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: .

Консулско подпомагане може да се получи и от Генералното консулство на Република България в Милано на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 003902
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР